Exclusief voor abonnees

Uitlachen of niet? Wat te doen wanneer je oog in oog staat met een exhibitionist

(Illustratiefoto)
iStock (Illustratiefoto)
6% mannen en 3% vrouwen heeft al eens exhibitionistisch gedrag vertoond. “Negeren en aangeven bij de politie”, zeggen experts daarover. Een Leuvense studente filmde vorig jaar hoe ze belaagd werd, maar dat is dus geen oplossing.

“Sla hem in zijn kruis.” Het is een van de meest gehoorde antwoorden op de vraag wat te doen wanneer je wordt lastiggevallen op straat. Een 24-jarige studente uit Leuven die het in november vorig jaar meemaakte en daar deze week over getuigde in het VTM-opsporingsprogramma ‘Faroek Live’, reageerde iets koelbloediger: ze nam haar smartphone en begon te filmen.

“Heel onverstandig”, vindt professor Kris Goethals (UAntwerpen). Hij is ook forensisch psychiater en directeur van het Universitair Forensisch Centrum (UFC) in Antwerpen dat daders van seksueel misbruik behandelt. Nochtans kon de jongedame de man, die eerst stond te masturberen en haar nadien volgde, heel gedetailleerd beschrijven bij de politie. “Laat dat filmen toch maar aan anderen over. Je weet nooit wie je voor je krijgt”, motiveert Goethals. 

Je hebt 29% van dit artikel gelezen
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tina Colpaert

  Ik heb dit nog nooit meegemaakt maar mij altijd voorgenomen als er zo 1 voor mijn neus staat dat ik zou lachen en zeggen steek dat gevalletje maar weg ziet er niet uit... Ooit paar x hijger aan de telefoon eerst gooide ik telkens dicht 1x heb ik staan mee hijgen en nooit niks meer van gehoord!

 • Robert DE REU

  Sluit mij voor 100% aan bij de mening van Steven Goosens, als iemand perse zijn geslachtsdeel wil laten zien, wat kan mij dat schelen, laat hem maar lekker doen en loop maar lekker verder. Naar de Politie stappen zou ik zeker niet doen als hij niemand effectief lastigvalt, ieder diertje zijn pleziertje.

 • Carl Vangenechten

  Uitlachen als het speelgoedje wat klein uitvalt.

 • guido vermeyen

  Inderdaad, moet Mistiaen gelijk geven....zelfs op het strand zie je dat, geen mannen, maar vrouwen...ma's- tu vu ?...Lekker paraderen, waarom niet ?

 • Catherine MISTIAEN

  Heb ik een paar keer meegemaakt, zelfs met seutekleren aan. Negeren, natuurlijk! Totaal ongevaarlijk. Véél erger vind ik moderne, westerse vrouwen met diepe décolleté's, mini-shorts en fuck-me laarsjes. Mannen krijgen dan de schuld als ze dit exhibitionisme NIET negeren ...