Uitbater tankstation schiet overvaller dood en wordt aangehouden

Google Streetview
In de provincie Luik is vannacht een overval op een benzinestation in Comblain-au-Pont verkeerd afgelopen. Een van de overvallers werd neergeschoten door de uitbater en overleed aan zijn verwondingen, bevestigt het parket van Luik. De uitbater werd opgepakt en aangehouden, aldus de substituut van de procureur des konings.

De schietpartij vond plaats omstreeks 04.00 uur, nadat vijf gemaskerde personen het Total-tankstation in de rue Poulseur probeerden te overvallen. De eigenaar van de zaak betrapte de overvallers op heterdaad, waarna ze op de vlucht sloegen. De eigenaar greep naar zijn wapen en schoot verschillende keren op de wagen waarin de vijf vluchtten.

Volgens het parket werd een van de overvallers geraakt door een kogel, en overleed hij aan zijn verwondingen. De vier andere overvallers lieten zijn lichaam achter.

De uitbater van het tankstation werd opgepakt en ondervraagd, waarna hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter. De vier voortvluchtige overvallers worden nog opgespoord. 
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roberts Jones

  Onze Waalse landgenoten zullen die aanhouding niet zomaar laten begaan. Zij zijn solidair. Daar komen vodden van.

 • jos indigne

  De Belg den bak in , en de buitenlandse criminelen zullen wel een schadevergoeding krijgen ,

 • Andy Mcnabb

  Risico als je een overval pleeg en die uitbater gewoon vrij laten

 • Roger Rymen

  Normaal in België en zeker in Wallonië: slachtoffer die zijn bezit verdedigt wordt aangehouden en criminelen foetsie. Andere landen in Europa pakken dit anders aan.

 • Bruno Draulans

  Volgens de wet was hij niet meer in gevaar en staat dit gelijk met als in de rug schieten. Natuurlijk hadden die kerels daar niks te zoeken maar dan had hij moeten schieten als die vlak voor hem stonden... volgens de wet. Zucht.