Uitbater tankstation die 19-jarige overvaller doodschoot is vrijgelaten

Dominique Castronovo (72) had volgens zijn advocaat nooit de intentie om de 19-jarige overvaller dood te schieten.
Google Streetview/RV Dominique Castronovo (72) had volgens zijn advocaat nooit de intentie om de 19-jarige overvaller dood te schieten.
Dominique Castronovo (72), de uitbater van een tankstation in Comblain-au-Pont die afgelopen donderdag een 19-jarige inbreker uit Luik doodschoot, is onder voorwaarden vrijgelaten. Dat melden verschillende Waalse media. "Hij had nooit de intentie om de inbreker dood te schieten", zegt zijn advocaat.

Het Total-tankstation in de rue Poulseur in Comblain-au-Pont werd vorige donderdagochtend om 4 uur overvallen door vijf gemaskerde overvallers. De uitbater, die op de bovenverdieping rustte op het ogenblik van de feiten, verjoeg de daders en nam nadien een vuurwapen waarmee hij meermaals vuurde op de vluchtwagen met de overvallers. Een schot bleek dodelijk te zijn. 

Het lijk van Mohamed Soujae (19) werd door zijn kompanen op straat achtergelaten in de rue Emile Vandervelde. Schutter Dominique Castronovo (72) werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van doodslag. Hij verscheen vandaag voor de raadkamer in Hoei, en werd onder voorwaarden vrijgelaten. "Ik heb videobeelden van de overval bekeken", zegt zijn advocaat Pascal Rodeyns. "Er is duidelijk te zien dat hij op de banden van de vluchtwagen mikt." Volgens hem had zijn cliënt een onweerstaanbare drang voelde om de dieven te stoppen. Het parket kan nog beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer van Hoei.

Medeplichtigen

Bij diverse huiszoekingen door de federale gerechtelijke politie werden zaterdagochtend in Seraing en Luik vier verdachten opgepakt. De vier zouden medeplichtigen zijn van de 19-jarige Mohamed Soujae. Het voertuig dat gebruikt werd voor de overval, zou ook teruggevonden zijn.

Maandag was er in het centrum van Luik een optocht ter herdenking van de overleden 19-jarige. Maar er werden de afgelopen dagen ook meerdere steunmanifestaties gehouden voor de opgesloten uitbater.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.