Uitbater en dealers van The New Styl bestraft

De correctionele rechtbank heeft de uitbater van café The New Styl in Antwerpen veroordeeld tot 45 maanden cel en 22.000 euro boete voor handel in en bezit van verdovende middelen. Na de gedwongen sluiting van de beruchte afterclub Space had hij de klanten overgenomen en hen eveneens bevoorraad met drugs. Zes medebeklaagden kregen celstraffen van zes maanden met uitstel tot 45 maanden effectief.

Afterparty's
Afterclub Space aan de Frankrijklei in Antwerpen werd in december 2006 verzegeld, nadat de politie er tijdens een inval onder meer drugs en verboden wapens had aangetroffen. Franciscus B., die nachtcafé The New Styl uitbaatte, besloot daar op in te spelen. Samen met Rudi P., Jimmy P. en Freddy V.W. organiseerde hij afterparty's en verkocht hij drugs aan het vroegere cliënteel van Space.

In grote getale
Het kwam de politie ter oren dat Franciscus B. en Rudi P. geregeld amfetamines bestelden, waarop ze een onderzoek startte. Tijdens huiszoekingen bij de beklaagden werden grote hoeveelheden xtc-pillen, speed, ketamine en vloeibare xtc aangetroffen. Uit het telefoononderzoek bleek dat ze soms wel 20.000 tot 40.000 pillen en meerdere kilo's speed bestelden.

Bijna allles effectief
Rudi P., Franciscus B. en Jimmy P. werden tot 45 maanden cel veroordeeld. Voor de twee eersten is de celstraf volledig effectief, de laatste moet er 30 maanden van uitzitten. Freddy V.W. kreeg vier jaar cel en voor twee andere drugleveranciers was veertig maanden weggelegd. Ze moeten ook alle zes een boete van 22.000 euro betalen.

Zeker in beroep
De vriendin van Jimmy P., die ook drugs verpakt en verkocht had, kreeg zes maanden met uitstel. De rechtbank verklaarde ook nog geldbedragen van in totaal 34.344 euro verbeurd. Franciscus B. gaat al zeker in beroep tegen het vonnis. (belga/sd)