Uitbaatster Thais massagesalon veroordeeld voor mensenhandel

thinkstock
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Rungthong D. (46) uit Diest veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel en 3.000 euro boete voor mensenhandel. De Thaise liet systematisch vrouwen uit haar thuisland overkomen om in haar massagesalon in Berchem te werken. De slachtoffers hadden geen papieren en moesten de helft van hun geld afstaan.

De Sociale Inspectie voerde op 11 februari 2013 een controle uit in het massagesalon en trof er drie Thaise vrouwen zonder verblijfsvergunning aan. Bij een tweede controle twee maanden later waren er opnieuw drie illegalen aan het werk.

Een van die vrouwen vertelde dat ze via een Thaise mensenhandelaar naar België was gekomen. Ze had een schuld van 15.000 euro, die ze moest aflossen door in het massagesalon van Rungthong D. te werken.

Seks met klanten
Ze diende de helft van haar verdiensten af te staan aan de beklaagde en er werd van haar ook verwacht dat ze seksuele betrekkingen had met de klanten. Het slachtoffer vertelde voorts dat er in ruil voor nog eens 10.000 euro een huwelijk voor haar geregeld kon worden, waardoor ze legaal in het land kon blijven.

Op bezoek
De beklaagde werd met de verklaring van het slachtoffer geconfronteerd. Ze erkende dat er erotische massages in haar salon werden gegeven, maar ontkende dat ze illegale vrouwen tewerkstelde. Ze beweerde dat de meisjes alleen maar op bezoek waren en een centje wilden bijverdienen.

De rechtbank vond dat niet geloofwaardig. Het feit dat ze op nauwelijks twee maanden er telkens in geslaagd was om drie massageruimtes te bemannen met meisjes, wees op een georganiseerd karakter. Rungthong S. werd bovendien al voor gelijkaardige feiten veroordeeld.