Uitbaatster crèche voor rechter wegens mishandeling

Henk Deleu
De 39-jarige uitbaatster van kinderhotel Cococinelle in Waregem zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden voor mishandeling van kindjes. De raadkamer in Kortrijk verwees haar deze voormiddag door naar de rechtbank. Zelf blijft ze haar onschuld uitschreeuwen. 

De raadkamer heeft zich vrijdag opnieuw gebogen over een dossier rond Kinderhotel Cococinelle in Waregem. Het parket spreekt van een twintigtal kindjes die het slachtoffer werden van slagen, mensonterende behandelingen en bedreigingen. De mishandeling zou plaatsgevonden hebben van 2011 tot 2016.

Mondjes toegeplakt
Ouders en ex-werkneemsters verklaarden dat kindjes hard op de kaken werden geduwd als ze niet wilden eten, op zeep moesten bijten omdat ze spullen in hun mond staken, mondjes werden toegeplakt, ze aan het bed werden vastgebonden omdat ze niet wilden slapen,.... De raadkamer verwijst de uitbaatster nu naar de rechtbank op verdenking van mensonterende behandeling en slagen en verwondingen. De uitbaatster werd tijdens het onderzoek even aangehouden, maar is ondertussen al geruime tijd vrij onder voorwaarden. 

Overheidsinstelling Kind & Gezin stelde zich burgerlijke partij in het dossier en zal dat ook blijven tijdens het proces. "Het gaat ons hier zeker niet in hoofdzaak om een financiële compensatie", benadrukt Du Bois. "Onze aanvankelijke reden was inzage in het dossier en uiteraard willen we dit van nabij blijven opvolgen." Mogelijk komt het dossier nog dit jaar voor de rechtbank.

De uitbaatster van het kinderhotel werd tijdens het onderzoek even aangehouden, maar is ondertussen al geruime tijd vrij onder voorwaarden. Mogelijk komt het dossier nog dit jaar voor de rechtbank.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels