Uit 900 kandidaten: Belgische gin scoort Platina in de VS

Moon gin.
rv/Moon Gin Moon gin.
Tijdens de gerenommeerde SIP Awards in Californië behaalde de Moon-gin van de Belgen Tommy De Mulder en Matthew Van Noten een Platina Award. Uit 900 spirits werd de Belgische gin door een panel van 120 juryleden verkozen tot het lekkerste drankje.

In april kreeg het ambitieuze duo Tommy De Mulder en Matthew van Noten uit Beveren nog een gouden medaille van de organisatie Gin Ur Way. Ook in Amerika verrasten ze de jury duidelijk met hun originele smaken. "Jeneverbes, citrus, maar ook een beetje kaneel zorgen ervoor dat Moon-gin verfrissend, zoet en tegelijk ook bitter smaakt", klinkt het.

Naast hun Platina Award binnen de categorie 'gedestilleerde gins', kreeg deze Belgische topper ook goud voor hun flesontwerp. "Deze Platina prijs opent vele deuren, zo krijgen we al aanvragen via Denemarken, Nederland en zelfs Zuid-Korea", aldus de twee zaakvoerders, die in samenwerking met De Moor in Aalst inmiddels ook een nieuwe gin hebben gecreëerd. “Cherry Moon smaakt helemaal anders en bevat toetsen van kers en zomers fruit.”

Naast hun Platina Award binnen de categorie 'gedestilleerde gins', kreeg deze Belgische topper ook goud voor hun flesontwerp.
rv/Moon Gin Naast hun Platina Award binnen de categorie 'gedestilleerde gins', kreeg deze Belgische topper ook goud voor hun flesontwerp.2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • raf janssens

    Proficiat jongens. @Martin: koop dan eens een deftige gin. Als je eens iets meer uitgeeft dan pakweg 15 euro voor een fles kan je kiezen uit vele verschillende gintypes gebaseerd op soms verrassende botanicals: London Dry, Plymouth, New wave of new american style (floraal), Navy strength (hoge alcoholgehaltes), Old Tom (maltig) of de gearomatiseerde zoals Sloe gins (van sleedoornbessen) tot de Geneversfamilie of Dutch Gins.

  • Martin Meuris

    Ik herinner mij de typische geur van gin, een krachtig aroma van de gin van ...veertig jaar geleden. De huidig gin is bijna niet meer te onderscheiden van vodka, smaakloos en niets aroma.