UGent opent rouwregister voor Etienne Vermeersch: "Hij was een durver"

Rector Rik Van de Walle (UGent) ondertekent het rouwregister voor Etienne Vermeersch.
BELGAONTHESPOT Rector Rik Van de Walle (UGent) ondertekent het rouwregister voor Etienne Vermeersch.
In Gent heeft rector Rik Van de Walle het rouwregister voor filosoof Etienne Vermeersch geopend en ondertekend. "Etienne was een échte UGent'er", aldus de rector. "Wij staan voor durven denken en durven doen. Etienne was een durver.”

Vorige week vrijdag overleed filosoof, ethicus en opiniemaker Etienne Vermeersch op 84-jarige leeftijd in het Universitair Ziekenhuis van Gent. Hij was al lange tijd ziek en koos voor euthanasie. "Etienne kon standpunten zeer scherp verwoorden en steun betuigen aan standpunten die anderen innamen", herinnert Van de Walle zich.

"Hij kon ook zeer sterk standpunten afbreken en met de grond gelijk maken. Hij deed dat nooit zomaar", vervolgt de rector. "Maar op basis van argumenten. Hij heeft anderen uitgedaagd en liet zichzelf uitdagen. Hij was de man van de rede.”

Studenten, academisch personeel en sympathisanten zijn welkom om het rouwregister te ondertekenen. Dat kan elke dag van 10 uur tot 17 uur. Zondag is de Aula dicht. Het rouwregister blijft zo lang als nodig beschikbaar ter ondertekening.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • guido vermeyen

    Prof Vermeersch kon iemand doordringend aankijken, om iemand te doorgronden...zelf ondervonden, op een tentoonstelling...helaas...kon iedereen onder tafel praten, zelfs de huidige zelfverklaarde filosoof Ignaas Devisch dat ooit in ter Zake mocht ondervinden....

  • Xavier Debaere

    R.I.P. prof, ik heb dikwijls voor je gewerkt tijdens mijn legerdienst, jij zei wat de meesten enkel durven denken, en je had nog gelijk ook tot het tegendeel bewezen is, nooit dus !