Ga naar de mobiele website
^ Top

UFO's in 2015: hier zag u ze vorig jaar vliegen

Het Belgisch UFO-meldpunt, dat de waarnemingen van merkwaardige verschijnselen in de lucht onderzoekt, heeft afgelopen jaar weer meer meldingen gekregen dan een jaar eerder. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie.

September was een piekmoment voor het meldpunt. Na de media-aandacht voor het object dat in augustus in De Pinte werd opgemerkt, steeg het aantal meldingen in de volgende maand enorm. 

De meeste meldingen van 2015 concentreren zich in de provincie Oost-Vlaanderen (68 waarnemingen), gevolgd door Antwerpen (39). 

Maan zorgt voor verwarring
Vaak rapporteren getuigen verkeerdelijk de maan, insecten of vogels als een UFO aan het meldpunt. Op de Liersesteenweg in Mortsel werd zo een object gesignaleerd. Uiteindelijk beek het om een mot te gaan.

Het UFO-meldpunt zegt dat er opvallend veel waarnemingen waren die verklaard konden worden door een astronomisch verschijnsel. "Naar aloude gewoonte zorgden Venus (al dan niet in conjunctie met Jupiter) als Sirius (de helderste ster aan de hemel, nvdr) en de maan voor veel verwarring", klinkt het.

De meerderheid van de waarnemingen kan het meldpunt echt niet ophelderen omdat er te weinig gegevens beschikbaar zijn.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug