Uber België gaat wijzigingen doorvoeren die chauffeurs ten goede moeten komen

AFP
Uber België gaat aanpassingen doorvoeren aan zijn systeem die positief moeten zijn voor de chauffeurs. Dat heeft Joost Verdiesen - algemeen directeur van het platform in ons land - gezegd aan de krant Le Soir. Zo zal de wachttijd boven twee minuten doorgerekend worden aan de klant en wordt de periode ingekort waarin kosteloos geannuleerd kan worden.

De aanpassingen zouden in de loop van volgend jaar van kracht moeten worden. Uber wil daarnaast het evaluatiesysteem aanpassen. Een slechte waardering zal niet meer meetellen bij de berekening van de gemiddelde score als die niets te maken heeft met de geleverde kwaliteit van de dienst. 

Ook zullen 'lange' ritten, van meer dan een halfuur, automatische gesignaleerd worden aan de chauffeurs, zodat ze die kunnen aanvaarden of weigeren. Tot slot zullen de chauffeurs een bestemming kunnen aanduiden waar ze op een exact tijdstip moeten zijn.

Groei

"Door prioriteit te geven aan groei, hebben we misschien niet altijd goed naar onze chauffeurs geluisterd", zei Verdiesen. "Maar vandaag luisteren we wel naar hun opmerkingen." Zo zijn er ook rondetafels met chauffeurs.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Febe Chapin

    Bestaat uber nog? Waar?

  • KOEN THEYS

    Is uber nu toch toegelaten in Belgie ?

  • Peter Janssens

    U kleurt op de rand van legaal buiten de lijntjes. Schaam u leegloper