U moet uw kat vanaf vandaag verplicht laten steriliseren

Thinkstock
Het is vanaf vandaag wettelijk verplicht om nieuwgeboren katjes te laten steriliseren voor ze 5 maanden oud zijn. Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) hoopt zo de kattenpopulatie terug te dringen. Dat meldt de VRT.

Volgens Weyts worden er te veel katjes geboren die eindigen op straat, in een asiel of worden geëuthanaseerd. "Wie zijn kat graag ziet, laat die steriliseren", klinkt het.

De minister hoopt zo het aantal zwerfkatten te verminderen. Daarom moeten nieuwgeboren katjes tijdens de eerste vijf maanden van hun leven gesteriliseerd worden. Eigenaars van katten die na september 2014 geboren werden, hebben nog tot begin 2020. Een inbreuk tegen de regel kan een boete tot 416 euro opleveren.

Wie katten wil kweken moet voortaan een erkenning aanvragen.
42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sonia Lockkamper

  Dirk Landuyt super en groot gelijk

 • Wendy Carels

  ze zouden beter iets doen aan de mensen die het doen en niet aan de katten. Nog een dier die gaat uitsterven door domme mensen.

 • Erik Snarevlis

  Die beestjes moeten eerst één maal krols gelopen hebben alvorens je ze laat steriliseren, anders gaan ze een aantal hormonen missen de rest van hun leven.

 • rud beernaert

  Een hond moet ook geshipt zijn,ben door ene aangevallen en die was niet gechipt .

 • Raoul Rouma

  Volgende zijn de Noord-Afrikanen met dezelfde doelstelling. Maar mijn mening zal het hier niet halen denk ik, maar is wel de enige mogelijkheid om de natuur te redden voor de toekomst. Nu uitkijken voor de volgende groep...

Video