U bent gewaarschuwd: vanavond overal BOB-controles

(archiefbeeld BOB-controle)
Gianni Barbieux (archiefbeeld BOB-controle)
In heel het land vinden er vanavond alcoholcontroles plaats. De kerstvakantie begint en velen hebben een lang weekend voor de boeg: er wordt dan al eens een glas gedronken. Her en der zijn er bedrijfsfeesten en ook de kerstmarkten, waar de jenever en glühwein vaak rijkelijk vloeien, boeren goed. Wie vanavond de baan op gaat, is dus gewaarschuwd.

De BOB-campagne loopt van 3 december tot 28 januari. Gedurende die periode wordt er in heel het land gecontroleerd op rijden onder invloed. “Dus ook vandaag, ja”, zegt provinciegouverneur Cathy Berx (CD&V) in Het Nieuwsblad. 

“Net als vorig jaar zullen we onze ploegen regelmatig van plaats laten veranderen”, waarschuwt de politie in de krant. “Want we weten uit ervaring dat de controleplaatsen snel de ronde doen op sociale media.” Toch zijn er ook een aantal grote acties gepland waarbij veel agenten worden ingezet, die een paar uur op dezelfde plaats alcoholcontroles zullen uitvoeren.

De BOB-slogan van dit jaar is kort maar krachtig: ‘BOB = nul op!’. Of met andere woorden: drinken en rijden gaan niet samen. Onder andere wielrenners Sven Nys en Philippe Gilbert zetten hun schouders onder de wintercampagne. Ze roepen in online video’s op om altijd 100 procent alcoholvrij te rijden.

Bekijk ook:
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Desmet Jacques

  Desmet Jacques Worden op voorhand aangekondigd, wat voor zin hebben ze dan ?

 • Pieter Verhulst

  Ik ga tegenwoordig nog amper op restaurant of naar feestjes. Feestje zonder alcohol niet leuk. Toen ik jong was mocht je nog een glas of 5 drinken, nu bijna niets. Ik ben pro controles om zatlapperij achter stuur te bestraffen maar enige redelijkheid mag. Enfin minder horeca inkomsten meer op eigen bankrekening. Niet goed voor economie en samenleving.

 • daniel daue

  Dat mogen ze van mij alle dagen in het jaar doen

 • David De Geyter

  Dat ze maar niet het drugverbruik vergeten te controleren.

 • Theo Striem

  Van mij mogen ze het geen probleem Rijden en drinken gaan nooit samen