Ga naar de mobiele website
^ Top

Twintigers redden vrouw van sporen en verkrachten haar

(archieffoto)
BELGA (archieffoto)
Twee twintigers van Afghaanse afkomst die een vrouw vanop de sporen redden en nadien seksuele betrekkingen met haar hadden, hebben op de correctionele rechtbank van Ieper effectieve celstraffen gekregen. Beiden zijn veroordeeld voor aanranding en een van hen ook voor verkrachting van de vrouw.

Op 17 juni vorig jaar had een vrouw zich in Ieper op de sporen gelegd. Ze was neerslachtig en had gedronken. De twee vonden haar daar en brachten haar naar haar huis. Volgens hen hadden ze vervolgens seksuele betrekkingen met instemming van de vrouw. Zij beweerde echter dat ze aangerand en verkracht werd.

Volgens de rechtbank is het ongeloofwaardig dat de vrouw zou hebben ingestemd om seksuele betrekkingen te hebben met de twee mannen.

DNA-materiaal

Aanvankelijk ontkende het duo zelfs dat er seksuele contacten waren, maar na een confrontatie met hun DNA-materiaal gaven ze dat toch toe. "Ze ging inderdaad naar haar kamer, maar is teruggekomen in nachtkledij en heeft hen gewenkt", verklaarde de verdediging. Van de eerste beklaagde werd enkel DNA gevonden op een handdoek. Hij beweerde zelf ook dat er geen penetratie was. Hij werd vrijgesproken voor verkrachting. De tweede beklaagde bleef halsstarrig ontkennen, hoewel er van hem ook DNA op het slachtoffer werd gevonden. De rechter achtte zowel de aanranding als de verkrachting in zijn hoofde bewezen.

Het slachtoffer werd na de feiten opgenomen in een psychiatrische instelling. Volgens haar advocaat was het een erg traumatiserende gebeurtenis, temeer de vrouw lesbisch is. Ze krijgt een schadevergoeding van ruim 2.000 euro. De mannen krijgen straffen van twaalf en achttien maanden effectief en worden vijf jaar uit hun burgerrechten ontzet.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Nancy Van Acker

    Onmiddellijk land uitzetten

  • st cl

    waarom worden straffen niet verzwaard als de verdediging eerst probeert te liegen, en dan zijn verhaal verandert in alweer een leugen wanneer ze geconfronteerd wordt met bewijzen. dit zou dergelijke strategiën op zn minst ontmoedigen

  • mike milan

    Straf uitzitten in land van herkomst .

Meld een bug