Twintigers krijgen tot vier jaar cel voor gewapende overvallen

thinkstock
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Ismail L. (20) veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft effectief, voor drie gewapende overvallen op een apotheek en twee krantenwinkels. Zijn kompaan Senen A. (20), die mee de krantenwinkels had overvallen, kreeg veertig maanden cel, waarvan eveneens de helft effectief.

Twee jonge kerels hadden op 18 juni 2015 krantenwinkel Dascotte & Co aan de Dascottelei in Deurne overvallen. Eén van hen was gewapend met een mes en had de uitbaatster gedwongen om het geld uit de kassa te overhandigen. Ze vluchtten daarna weg op een bromfiets. Kort daarna sloegen ze opnieuw toe in dagbladhandel Presstige aan de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout. Ook hier gingen ze met het geld uit de kassa aan de haal.

De politie kamde de omgeving uit en kon Ismail L. en Senen A. klissen op het speelpleintje aan de Collegelaan. Vlak voor hun arrestatie hadden ze de bromfiets en hun 1.200 euro buit nog proberen te dumpen. De bromfiets bleek gestolen.

Uit verder onderzoek bleek dat Ismail L. ook nog voor een derde overval in aanmerking kwam. Hij werd herkend op camerabeelden van een hold up op een apotheek. Een bediende werd toen onder bedreiging van een mes gedwongen om het geld uit de kassa, zowat 400 à 500 euro, te overhandigen.

De twintigers betuigden tegenover de rechtbank hun spijt en verklaarden dat ze hun leven intussen herpakt hebben. Ze moeten aan twee van hun slachtoffers in totaal 6.159 euro schadevergoeding betalen.