Twintiger zet drugshandel thuis voort tijdens elektronisch toezicht

ANP
De raadkamer in Turnhout heeft vandaag de aanhouding bevestigd van een twintiger uit Balen die zijn enkelband verwijderd had om opnieuw drugs te kunnen dealen. De man was eerder al aangehouden voor drugshandel.

In afwachting van zijn proces stond hij onder elektronisch toezicht, maar de twintiger had zijn enkelband afgedaan. Begin deze maand werd hij door de politie bij de kraag gevat. 

Agenten hadden drie verdachte auto's opgemerkt op een zandweg. Toen ze dichterbij gingen voor een controle, vluchtten de betrokkenen weg, maar de politie kon de man nog oppakken. Hij was in het bezit van speed en een grote som cashgeld. De raadkamer bevestigde zijn aanhouding. In de gevangenis dit keer, en niet via elektronisch toezicht.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hedwig Jacobs

    Elektronisch toezicht is een grote leugen, zelfs in Spanje en Turkije liggen er Belgen aan het zwembad met een enkelband, toen ik vroeg of dit kon, antwoordden ze dood leuk dat de Belgische justitie hiervan op de hoogte was en dat de aanvraag om op vakantie te gaan goedgekeurd was, dus wat is het probleem?

  • Andre Perneel

    Een ijzeren enkelband met ketting en zware stalen bal zou een betere oplossing zijn toch . Het enkelbandje die ze nu om krijgen is om de domme burger te sussen en hem een veilig gevoel te geven maar die mannen lachen ons , de politie en het gerecht vierkant uit . Ergens hebben ze gelijk.