Twintiger uit Hoeilaart verdacht van verkrachting tienermeisjes op manege

Belga
Een 25-jarige man uit Hoeilaart wordt ervan verdacht dat hij minstens tussen 2006 en 2010 verschillende tienermeisjes zou verkracht hebben op een manege ten zuidoosten van Brussel. Dat meldt de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. Het gerechtelijk onderzoek naar de feiten is afgerond en het parket moet nu zijn eindvordering opstellen, zo meldt parketwoordvoerder Gilles Blondeau.

De man, de zoon van de manege-eigenaars en een succesvol ruiter, zou zich aan minstens vier meisjes vergrepen hebben toen die 10 tot 14 jaar oud waren. Hij zou misbruik gemaakt hebben van zijn positie in de manege en zijn aanzien als ruiter om de meisjes te benaderen en te verleiden. Eerst zou hij de meisjes in de stallen betast hebben en later zou hij hen meegenomen hebben naar een slaapkamer in de manege om seksuele betrekkingen met hen te hebben. De meisjes zouden ook herhaaldelijk op de manege zijn blijven slapen. Als een meisje niet op zijn avances inging, zou hij ermee gedreigd hebben haar niet meer te helpen om een betere ruiter te worden.

Eén van de meisjes was 13 toen de feiten plaatsvonden en is momenteel 21 jaar oud. Zij diende klacht in en stelde zich burgerlijke partij, net als een tweede slachtoffer, maar de twintiger zou nog minstens twee andere meisjes misbruikt hebben.

"Hij werd door onderzoeksrechter Grégoire in verdenking gesteld voor verkrachting van een minderjarige jonger dan 14 jaar door iemand die er gezag over had en onder strikte voorwaarden vrijgelaten", meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Die onderzoeksrechter heeft haar dossier intussen overgemaakt aan het parket. Dat moet nu zijn eindvordering opstellen waarin het duidelijk maakt voor welke feiten het de twintiger wil vervolgen voor de correctionele rechtbank.