Twintiger riskeert drie jaar voor poging tot doodslag: "Maar ze zien elkaar nog graag"

Thinkstock
Een twintiger moest zich maandag op de correctionele rechtbank verantwoorden voor poging tot doodslag op zijn vriendin. De beklaagde beweert dat er enkel duw- en trekwerk geweest is. Het koppel is nog samen, de vrouw stelt zich geen burgerlijke partij.

Op 9 februari 2016 werd de politie opgeroepen naar de gezinswoning in Wevelgem. Een banale discussie over de muziekkeuze was uit de hand gelopen. "De beklaagde had gedronken", aldus de openbaar aanklager. "Hij dreigde om de vrouw en de hond te vermoorden. Hij nam een mes uit de keuken en viel het slachtoffer aan. Zij raakte gelukkig slechts lichtgewond en kon de politie verwittigen."

Enkele weken voordien was er ook sprake van geweld in de woning van het koppel. Tijdens een discussie was een glazen klok stukgevallen op de grond. Met een scherf had beklaagde de vrouw aangevallen. Zij moest toen twaalf hechtingen krijgen. Voor die feiten kreeg de twintiger begin deze maand nog een celstraf van vijf maanden effectief. Omdat de man in staat van bijzondere herhaling verkeerde, vraagt het openbaar ministerie voor de poging tot doodslag een effectieve celstraf van drie jaar.

De beklaagde zegt dat hij geen mes gebruikte. "Het mes dat gevonden was en waarvan de punt was afgebroken, werd gebruikt om aan de wasmachine te werken. Daarbij is de punt afgebroken", zei zijn advocate Tabita Latruwe. "Hij beseft dat er een probleem is. Het alcoholmisbruik leidt tot agressie. Ze zien mekaar nog steeds graag en willen er samen aan werken."

Vonnis op 21 juni.