Twintiger overlijdt na vechtpartij in Anderlechts café

BELGA
Een 24-jarige man van vermoedelijk Roemeense origine is zondag om het leven gekomen na een massale vechtpartij in een café in de Brusselse gemeente Anderlecht. Dat meldt de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door het Brusselse parket en de lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst).

Volgens de politie werden twee personen, een 31-jarige man en een minderjarige jongeman, opgepakt maar nadien vrijgelaten. Het parket kon dat laatste element nog niet bevestigen.

De politie Brussel Zuid werd zondagochtend rond 05.15 uur opgeroepen voor een massale vechtpartij in een café in de Veeartsenstraat. Toen de politie ter plaatse kwam, was het gevecht al afgelopen maar bleek de toestand behoorlijk chaotisch en lag een man bewusteloos op de grond van het café. Het bleek te gaan om een 24-jarige man die zwaargewond was aan het hoofd. Hij werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht maar daar konden de artsen niet anders dan het overlijden vaststellen.

Verjaardagsfeest

Volgens de eerste vaststellingen van de politie zou in het café een verjaardagsfeest plaatsgevonden hebben maar wat vervolgens de aanleiding is geweest voor de vechtpartij, is nog allesbehalve duidelijk. Twee personen, een 31-jarige man en een minderjarige jongeman, werden meegenomen voor verhoor maar nadien vrijgelaten. Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend onder leiding van onderzoeksrechter Devisscher.