Twintiger overleden na val van Pier in Blankenberge tijdens halloweenfeestje

Benny Proot

In Blankenberge is afgelopen nacht een 27-jarige man uit Anderlecht overleden, nadat hij van de Pier viel en in zee belandde. A.D. was rond 3 uur aanwezig op een halloweenfeestje in de feestzaal op de Pier. Hij ging naar buiten en liet zich volgens het parket van Brugge in het zeewater vallen. De reddingsdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Het parket onderzoekt de omstandigheden van zijn dood. "Er volgt nog een toxicologisch onderzoek. De precieze aanleiding is niet duidelijk. Er zijn geen aanwijzingen van kwaad opzet. Voorlopig wijst alles op een spijtig ongeval", klinkt het.

Volgens de lokale politie van Blankenberge gaat het wel degelijk om een spijtig ongeval. "Het slachtoffer is op de reling van de Pier geklommen en moet zijn evenwicht verloren zijn", klinkt het. Of er alcohol of drugs in het spel was, zal een wetsgeneesheer moeten vaststellen. 




17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Temmerman

  Die feestjes worden daar al jaren georganiseerd ,net als vele trouwfeesten , dus ik zie het probleem niet, over de leuning vallen kan niet dus je moet er al opkruipen en inspringen.

 • Jos Temmerman

  Wij wonen hier recht op de pier en zien genoeg wat daar allemaal gebeurd.

 • Erwin Vandriessche

  Welke normale mens doet nu zoiets? Overmoed heeft hij nu bekocht met zijn leven alsook gespeeld met de levens van de mensen die hem moesten redden. Jammer voor de ouders, doch zijn gedrag en intoxicatie zal wel aan de basis liggen van deze jammerlijke feiten! En eigenlijk horen geen feestjes op zo'n gevaarlijke plaatsen gegeven te worden! Men weet dat er altijd dronken mensen zullen zijn die wel het een of ander gaan uitspoken!

 • frieda schaut

  een jammerlijk ongeval die weer een jong mensenleven gekost heeft, deelneming aan de familie en vrienden van het slachtoffer, rust in vrede jongen

 • Anne Jacobs

  Ik stuur veel sterkte en liefde aan vrienden en familie...........Slaap zacht lieverd.