Twintiger mishandelt zwangere vriendin omdat ze zich niet wilt bekeren

thinkstock
De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 29-jarige Genkenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 800 euro omdat hij zijn zwangere vriendin heeft mishandeld. Het meisje heeft ondertussen alle contact met de man verbroken.

De Genkenaar van Turkse afkomst was de leraar Arabisch van het streng katholieke meisje toen ze een relatie kregen. Zowel de ouders van het meisje als die van de Genkenaar waren vanaf het begin tegen de relatie. De ouders van het meisje wilden dat hun dochter naar een klooster in Italië trok. 

Toen bleek dat het meisje zwanger was, wilden de ouders dat de moslim zich bekeerde tot het christendom omdat het kind gedoopt moest worden bij de geboorte. Volgens de procureur wilde de Genkenaar echter dat het meisje zich bekeerde tot de islam. Dat zorgde in mei vorig jaar voor zo veel stress bij het koppel dat de man het meisje sloeg.

Toen het koppel niet kwam opdagen voor een feestje bij de ouders van het meisje kwamen de ouders hun dochter halen uit de woning van de Genkenaar. Kort daarop verhuisde het hele gezin naar Italië en verbrak het meisje alle contact met de Genkenaar.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Welkom in de 21ste eeuw.

 • pierre De Smet

  Als er de TE aanhangt is het nooit goed , wat ook velen vergeten is dat de katholieke kerk ook ooit gedaan heeft wat de Islam nu doet , hoeveel mensen hebben die niet gedood , beroofd belogen en verminkt in het belang van het (geld ) geloof .

 • Arthur Houben

  21ste EEUW...is het niet hoog tijd om al die wurgende,achterlijke religies te verbieden die dienen om mensen te dwingen tegen hun wil en onder controle te houden?Elke streng gelovige is een slécht mens want die laat opgelegde dwang/regeltjes zijn daden beslissen ipv zélf als méns zijn leven te bepalen en te beslissen!

 • Marcel Vanalderweireldt

  En toch blijven meisjes van bij ons vallen voor zulke profiteurs die ons sociaal systeem en onze vrouwen komen uitbuiten! Gebruik toch jullie verstand meisjes! Er zijn genoeg lieve mannen onder jullie eigen volk!!!

 • medard albrechts

  yep, dat krijgt ge met die onnozele religies, dat is voor niks goed en voor niks nodig, wij hebben nu politiekers die voor pastoor spelen, we hebben geen zogenaamde goden meer nodig