Twintiger krijgt messteken en moet van dader uit raam springen

belga
Een jongeman van 22 jaar is gisteravond in het Waals-Brabantse Tubeke zwaargewond aangetroffen op straat. Hij was met een mes gestoken in de buikstreek, had verscheidene open wonden en interne bloedingen en had ook een rugletsel opgelopen.

De twintiger werd gevonden op de hoek van de avenue de Scandiano en de rue de Bourgogne, meldt het parket van Waals-Brabant. Hij werd overgebracht naar het medisch centrum in Tubeke, waar zijn toestand werd gestabiliseerd.

De politie kon al snel twee verdachten identificeren, geboren in 1994 en 1993. Beiden werden opgepakt in een woning in de rue de Bourgogne. Volgens het slachtoffer was hij naar het appartement gegaan om er zijn telefoonoplader op te halen. Het kwam echter tot een discussie, die ontaardde in geweld. Een van de twee verdachten trok een mes en stak het slachtoffer. Daarna verplichte hij hem om uit het raam te springen.

De twee verdachten zijn van hun vrijheid beroofd op verdenking van poging tot moord en werden ter beschikking gesteld van het parket van Waals-Brabant.