Twintiger krijgt acht jaar cel voor moordpoging na woordenwisseling over geld: “Hij heeft zichzelf neergestoken”

Marc De Roeck
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Sayed S. (22) veroordeeld tot acht jaar cel voor poging tot moord. De Afghaan had vorig jaar een 19-jarige landgenoot van hem neergestoken in de Diepestraat in Antwerpen na een voorafgaande woordenwisseling.

Het slachtoffer werd op 13 oktober 2018 met twee messteken aangetroffen in de Carnotstraat. Hij werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De jongeman overleefde de opgelopen letsels en legde een verklaring af bij de politie. 

Aanval

Hij zei dat hij aan een gokkantoor in de Diepestraat werd aangevallen door een junkie, die hij kende als 'Samim'. Ze hadden eerder die dag een woordenwisseling gehad over geld lenen. Er waren toen ook klappen gevallen. Volgens het slachtoffer had Samim gezegd dat hij "hem ging kapotmaken". 

Toen de 19-jarige die avond het wedkantoor verliet, werd hij aangevallen door Samim, die hem met een mes in de borststreek stak. Het slachtoffer draaide zich om en werd ook nog in de rug gestoken. De jongeman vluchtte weg, maar zakte in elkaar in de Carnotstraat. 

“Zichzelf gestoken”

Op basis van zijn beschrijving van Samim en de camerabeelden uit de buurt kon beklaagde Sayed S. geïdentificeerd worden. Hij werd op 18 oktober gearresteerd en droeg dezelfde opvallende joggingbroek als op de camerabeelden.

De beklaagde legde wisselende verklaringen af. Hij zei dat het slachtoffer zichzelf had gestoken of dat iemand anders het had gedaan. Ook verklaarde hij dat de jongeman hém met een mes had aangevallen. Het steekvoorwerp op de camerabeelden was volgens hem een aftrekker om bier te openen. 

De rechtbank geloofde zijn uitleg niet. Op basis van onder meer de beelden van de aanval werden de feiten bewezen verklaard. Sayed S. werd al twee keer veroordeeld, onder meer voor een inbraak.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Plessers

    Gooi dat crapuul eruit.Nu kan ie weer op onze kosten onderhouden worden.Ze verlaten hun "oorlogsgebied"en brengen hun oorlog mee naar hier.Junkie en geweldenaar!!En dat loopt hier gewoon rond?

  • Daniel Tant

    ook nog zo iets doe verder gerecht.