Twintiger filmt hoe hij jonge katjes mishandelt: gemarteld met rookkanon en luide muziek

sudinfo
Een 25-jarige man uit Namen plaatste deze ochtend een filmpje op internet waarin te zien was hoe hij twee jonge katjes mishandelde. Een dierenrechtenvereniging ASBL Sans Collier ging ter plekke en nam de mishandelde katjes in beslag. 

Op de beelden was te zien hoe de twintiger twee katjes voor een rookkanon plaatste. Vervolgens gooide hij met de diertjes, die hij blootstelde aan zeer luide muziek. 

Dierenrechtenorganisatie ASBL Sans Collier ging ter plekke na een melding. De jongeman, die zich naar verluidt van geen kwaad bewust was, deed vrijwillig afstand van de dieren. “We denken dat hij psychologische problemen heeft. Hij dacht dat hij speelde met de dieren.”

De toestand van de dieren is momenteel kritiek.  “Ze hebben een reeks kwalen: de ene heeft maar één oog meer, de andere is doof en blind. Beide dieren hebben ook schurft, zijn ook ondervoed, en hebben gehoorproblemen als gevolg van de luide muziek. Dat rookkanon en die luide muziek: dat is als foltering voor die beestje. Ze waren helemaal op, psychologisch uitgeput, versuft en verwilderd. We zullen nu bekijken hoe we hen best kunnen verzorgen. Maar als hun gezondheidstoestand zo blijft, kunnen we hen zo ook niet nog 15 jaar laten leven… Maar het is nog te vroeg om daar uitspraken over te doen.”

De organisatie laat weten dat het een klacht zal indienen tegen de twintiger. 
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sandra Bruggeman

  Kan diene zot een gepaste straf krijgen aub? Alhoewl, welke straf is gepast voor zo' n gruwelijke daden?

 • Rebekka De Gusem

  Ik wil dat katje met 1 oogje wel een gouden mandje geven, mijne Lucifer heeft ook maar 1 oogje en kan dat kleintje dus leren hoe hij perfect met 1 oogje kan leven en het zou van mij, lucifer en Laica heel veel liefde krijgen.

 • alain lammens

  Deze mishandelaar enkele 100den uren gratis laten werken in een dieranasiel onder toezicht weliswaar, het zal hem wel doen nadenken !

 • marguerite belsack

  ja de laatste gevaarlijke zot is nog niet gevangen

 • mike milan

  Walgelijk gewoon,geen enkel dier verdiend dit.