Twintig maanden cel na schoten over fles sterke drank

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Jimmy K. (49) veroordeeld tot twintig maanden cel en 1.200 euro boete. De buitenwipper had na een banale ruzie over een fles sterke drank twee keer geschoten. Er vielen daarbij twee lichtgewonden.

De feiten speelden zich op 10 januari 2012 af voor café Chartreux in de Grote Pieter Potstraat in Antwerpen. Twee broers kregen het in de vroege ochtend aan de stok met portier Jimmy K. De discussie escaleerde en de beklaagde ging in zijn nabijgelegen flat een vuurwapen halen. Hij kwam terug en schoot twee keer.

De politie kwam ter plaatse en arresteerde de beklaagde. Hij zei dat hij ten onrechte werd aangeduid als de agressor en ontkende dat hij geschoten had. Op zijn handen werden echter kruitsporen aangetroffen en het wapen werd op het terras achter zijn woning teruggevonden.

Het openbaar ministerie kon niet aantonen dat de beklaagde gericht had geschoten. Daarom werd hij vervolgd voor bedreigingen en wapenbezit. Hij moet de twee broers ieder 500 euro schadevergoeding betalen. Jimmy K. is na de feiten spoorloos verdwenen en liet verstek gaan op zijn proces.