Tweesterrenzaak De Jonkman weer open na brand

Chef Filip Claeys.
BELGA Chef Filip Claeys.
In Sint-Kruis bij Brugge is tweesterrenrestaurant De Jonkman deze middag weer open gegaan. De zaak was vijf weken dicht na een brand begin december. De rookschade en geurhinder was enorm en de hele zaak moest leeggehaald en schoongemaakt worden. "Ik had nooit verwacht dat de schade zo groot zou zijn, hoewel de brand eigenlijk nog meeviel", zegt chef Filip Claeys.

Bij die brand was het de dochter van de chef die het gezin alarmeerde. De brand was toen al drie uur aan het smeulen. "Nu hebben we overal rookmelders geplaatst en letten we er extra op om alle elektrische toestellen en laders uit de stopcontacten te trekken. Ik kijk er niet graag op terug. Met een nieuw menu en een volledig opgefrist restaurant starten we met vernieuwde moed in 2017. De klanten, die bijna allemaal hun reservering hebben verplaatst, zijn we dankbaar voor hun vertrouwen."

Mathias Mariën