Tweelingbroers lijken te fel op elkaar: allebei vrijuit voor vuistslagen in Leuven

De twee broers (achteraan op de foto) zijn geen onbekenden voor het gerecht. Ze moesten zich al verantwoorden voor slagen aan de burgemeester van Holsbeek.
Vertommen De twee broers (achteraan op de foto) zijn geen onbekenden voor het gerecht. Ze moesten zich al verantwoorden voor slagen aan de burgemeester van Holsbeek.
Twee Leuvense broers hebben de vrijspraak gekregen voor een vechtpartij aan een snackbar. De politie kon de tweeling op camerabeelden niet uit elkaar houden. Nochtans gaf een van hen de feiten toe tijdens zijn verhoor. Maar omdat die verklaring niet overeenstemde met andere getuigenissen sprak de rechter beiden vrij op basis van twijfel.

Ibrahim en Murat A., beiden 28, geraakten op 24 oktober 2015 slaags aan snackbar Citysnack in de Mechelsestraat in Leuven. Een van hen viel over een fiets en dat werd op hoongelach onthaald van enkele passanten. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de broers. Terwijl de ene de andere probeerde tegen te houden om niet uit te halen, kwam het toch tot enkele vuistslagen. Het tumult werd geregistreerd op camera, maar na onderzoek kon de politie niet uitmaken wie welk aandeel had in de feiten. De twee broers werden uitgenodigd voor verhoor, maar slechts een van hen daagde op. Oorspronkelijk ontkende hij de feiten. Op het einde van zijn verhoor gaf hij dan wel toe dat hij zijn broer eerst nog probeerde tegen te houden, maar uiteindelijk zelf de slagen uitdeelde. Er werden ook enkele getuigen verhoord, maar ook die verklaringen maakten de rechter niet echt wijzer. Omdat de camerabeelden niet werden bijgebracht, moest de rechter het stellen met de beschrijving van het tumult door de agenten, die eveneens het raden hadden naar wie precies wat had gedaan. “Het is duidelijk dat een van hen actief heeft geprobeerd om de andere tegen te houden. Hij kan dus niet als dader of mededader van de feiten worden weerhouden”, vatte de rechter samen. De twee werden op basis van twijfel vrijgesproken. De broers zijn geen onbekenden voor het gerecht. Murat A. kreeg in 2011 nog een jaar cel met probatie-uitstel voor een diefstal met geweld. Recent werd hij veroordeeld tot 12 maanden cel voor slagen aan de burgemeester van Holsbeek. Zijn broer werd toen vrijgesproken door tegenstrijdige verklaringen. 
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  Salomon had ze allebei dezelfde hoge straf gegeven waarna de echte dader schuld bekend zou hebben.

 • guido vermeyen

  Dat dit geen goed vonnis is voel je aan je ellebogen, alletwee straffen, ieder de helft, want ze zijn beide identiek.

 • patrick morel

  We weten het al, er op kloppen geen probleem, te rap rijden oei oei.

 • Schenkel Bart Christophe Johan

  Als mensen elkaar zouden helpen of een beetje empathie tonen in plaats van te lachen met elkaars ongeluk. Kunnen idiotenrijen zoals dit voorval perfect vermeden worden.

 • Gerard Braeckmans

  Hij geeft het toe en gaat vrijuit? Straf. Dat kan alleen bij ons.