Tweehonderdtal gele hesjes zorgen voor verkeershinder in centrum Brussel: 6 personen gearresteerd na betoging

Betoging van gele hesjes in Brussel eind november 2018.
Photo News Betoging van gele hesjes in Brussel eind november 2018.
Zo’n 250 gele hesjes zijn vanmiddag door Brussel getrokken, van het Noord- naar het Zuidstation. Na afloop van de betoging trok een deel van de manifestanten naar de Hoogstraat, waar de groep uiteindelijk ingesloten werd. Daar pakte de Brusselse politie 6 manifestanten op, terwijl de identiteit van 185 anderen gecontroleerd werd. Dat meldt de Brusselse politie.

De betoging van zo’n 250 manifestanten, waarvan een groot deel uit Frankrijk, vertrok rond 14.00 uur aan het Noordstation en trok onder meer langs het kanaal naar het Zuidstation. Aanvankelijk verliep de betoging rustig, al hielden de manifestanten af en toe een sit-in, wat voor heel wat verkeershinder zorgde. Op een bepaald moment besloot een deel van de manifestanten om van het parcours af te wijken en trokken ze de Marollen in.

In de Hoogstraat besloot de politie hen in te sluiten en tegen te houden. Daarbij moesten de agenten wel gebruik maken van traangas. Uiteindelijk werden zes ‘gele hesjes’ gearresteerd: drie Belgen, een Nederlander en twee Fransen. In één geval ging het om een gerechtelijke aanhouding, in de vijf andere om administratieve aanhoudingen. De rest van de groep, 185 in totaal, mochten na identificatie vertrekken richting Zuidstation.

Volgens de Brusselse politie is de rust intussen weergekeerd, al houdt ze nog een oogje in het zeil om ervoor te zorgen dat alle betogers naar huis terugkeren.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Brigitte Dupont

  Guy Rimez 2030 is niet morgen ondertussen moet je wel betaakbaar kunnen verplaatsen ! 11 jaar is nog ver weg en ik zou niet verwonderd zijn dat ze erop terugkomen omdat het financieel voor velen niet haalbaar zal zijn. Net zoals de kernenergie uitstap ook verlengd zal worden omdat het economisch niet verantwoord is.

 • Paul Boutsen

  Waarom steeds hun (terechte) frustraties afreageren op de gewone mensen, en niet op de politici?

 • Nico Vansimpsen

  Het zal nog blijven uitbreiden, de mensen zijn het sociaal communisme beu aan het worden en willen meer kapitalisme zodat ze zelf kunnen beslissen hoe ze willen leven, goedkoper auto rijden, diesel, eten en drinken, enz.... kapitalisme werkt er is een overaanbod aan olie en andere goederen op de markt, maar het is de overheid die tot 68% taksen heft, das communisme, geen kapitalisme.

 • Johan Van Biesen

  Deze betogers zetten veel kwaad bloed bij de mensen, het zal niet lang meer duren alvorens er een hele grote groep tegenbetogers zal opstaan om die pesters aan te pakken, het geweld zal niet te overzien zijn, het gebeurt nu al in Frankrijk met de 'Foulards Rouges'!

 • mario vanhee

  goed dat er mensen betogen ik steun zo 100% alles duurder voor gewone mensen denk daar eens aan