Tweehonderd (tijdelijke) jobs in nieuwe asielcentra

De 2.500 extra plaatsen voor asielzoekers zorgen voor nieuwe jobs. In totaal zullen er door Fedasil en het Rode Kruis 200 mensen in dienst worden genomen, schrijven de kranten Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen vandaag. Het gaat wel om tijdelijke contracten.

Voor het opvangcentrum in Holsbeek gaat Rode Kruis-Vlaanderen meteen op zoek naar zo'n 15 medewerkers die op 25 augustus aan de slag kunnen. Naast een medisch begeleider, verschillende nachtbegeleiders en begeleiders (A1) wordt ook gezocht naar logistieke medewerkers, een klusjesman en een adjunct-centrummanager.

Tegen 6 september komen er ook 55 aanwervingen voor het opvangcentrum in Houthalen-Helchteren. Voor deze locatie is er nood aan medewerkers onthaal, klusjesmannen, medische begeleiders, een integratiemedewerker, nachtbegeleiders en mensen die de asielzoekers Nederlandse les kunnen geven.

Uiterlijk tegen eind oktober, begin november worden nog eens 55 tijdelijke werkkrachten aangetrokken voor de opvangcentra in Sint-Niklaas en Vilvoorde. 

Vanaf dinsdag 11 augustus zijn alle gedetailleerde vacatures terug te vinden op www.rodekruis.be/jobs.