Tweeduizend mensen nemen deel aan witte mars voor Lars

Naar schatting 2.000 mensen hebben vanavond in Poperinge meegewandeld in de stille mars ter nagedachtenis van de 13-jarige jongen uit Vlamertinge die woensdag overleed na een wanhoopsdaad ten gevolge van pesterijen.

Om 18u30 werd er verzameld aan het gemeentehuis van Poperinge, met fakkels en witte ballonnen. Burgemeester Dejaegher nam het woord voor de stoet vertrok. Hij bedankte voor de massale aanwezigheid, mede in naam van de organisatie van de stille mars en de familie van de jongen. Hij riep op "een krachtig signaal te geven dat we niet wensen dat jongeren dergelijke beslissingen nemen omdat ze gepest worden".

Daarna volgde een ingetogen applaus en vertrok de optocht. Van het gemeentehuis ging het richting het VTI van Poperinge, waar de jongen school liep. Daar werd een minuut stilte gehouden en werden de witte ballonnen opgelaten. Er werd verder door het centrum van Poperinge gewandeld, om na een uur terug te eindigen aan het gemeentehuis.

De ouders van de overleden jongen zetten hun uitgedoofde fakkels bij een grote foto-afdruk aan de ingang van het gemeentehuis. Ze kregen bloemen overhandigd van de gemeente, als steunbetuiging.

Voor de start hadden ruim 1.000 mensen hun komst bevestigd. De ordediensten schatten dat het aantal een pak hoger lag met ongeveer 2.000 aanwezigen.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op de website zelfmoord1813.be.

Henk Deleu
Henk Deleu
Henk Deleu
Henk Deleu
Henk Deleu
Henk Deleu
Henk Deleu