Tweede verdachte en deel van buit gevonden na klopjacht in Balen

PHOTO_NEWS
In Balen is bij de zoekactie naar de twee verdachten van een overval op een supermarkt in het naburige Mol één persoon aangetroffen en gearresteerd. Dat zegt de lokale politie van de zone Balen-Dessel-Mol. Het gaat om een 48-jarige Nederlandse vrouw. Later op de avond werd ook nog een tweede verdachte opgepakt. De politie trof bij de tweede verdachte ook een som geld aan, mogelijk gaat het om (een deel van) de buit.

Bij de overval aan Ginderbuiten in Mol, bij supermarkt Tecno, zou één verdachte aan het stuur van een vluchtwagen blijven zitten zijn terwijl een kompaan in de winkel geld uit de kassa eiste met vertoon van een wapen. De twee gingen er vervolgens in hun voertuig vandoor. Een politiepatrouille zag even later een wagen die aan het intussen verspreide signalement beantwoordde en ging erachteraan.
        
De vluchtwagen belandde in Balen in een gracht, waarna de inzittenden te voet wegvluchtten. Er werd een klopjacht gestart met de hulp van enkele andere politiekorpsen uit de omgeving, speurhonden en luchtsteun van een helikopter. Zo kon uiteindelijk één verdachte gevat worden. De vrouw in kwestie had geen wapen bij zich en kon zonder slag of stoot opgepakt worden.
        
Verder onderzoek moet uitwijzen wie de tweede verdachte is en waar die zich bevindt. Ook naar het wapen zal nog verder gezocht worden.