Tweede stakingsdag bij De Lijn: vooral stadsnetten getroffen

Anckaert
Ook op de tweede dag van de staking van twee vakbonden bij De Lijn is de hinder voor de reizigers het grootst op de stadsnetten. Antwerpen lijkt het zwaarst getroffen door de staking van de socialistische en de liberale vakbond, zo blijkt uit een overzicht van De Lijn. Werkwillige chauffeurs worden ingezet op prioritaire assen.

De twee bonden staken nog tot en met zondag tegen de nieuwe structuur van De Lijn. De christelijke vakbond en de onderaannemers steunen de actie niet.

In de stad Antwerpen rijden vanochtend een derde van de trams en een vijfde van de stadsbussen. De tramlijnen 3, 6, 9, 10 en 15 rijden om het kwartier. Tram 6 rijdt ook naar Hoboken. Op tramlijnen 4, 5, 7, 8, 11, 12 en 24 wordt niet of amper gereden.

In de provincie Limburg is twee derde van de vroege ritten uitgereden, in Vlaams-Brabant rijdt ruim 70 procent van de bussen. Aan de kust rijdt ongeveer de helft van de streeklijnen en een derde van de kusttrams. 

In Gent rijdt tramlijn 1 om de 7,5 minuten. Tramlijn 2 en 4 rijden om het halfuur. Op de streeklijnen rond Gent rijdt 40 procent van de bussen. 

Een uitgebreid overzicht staat op de website verstoring.delijn.be.

Belga7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steve Norgan

  Mijn vrouw zit al een uur te wachten op de kusttram!!!!!!!!!!! Ik zeg haar abbo op, genoeg is genoeg voor mij! Altijd maar de reiziger die de dupe is is voor mij de drupel deze maal!

 • daniel d'hulst

  Nu moeten mijn gepensioneerde ouders een go-cart huren aan de zee

 • pierre Van den Wijngaert

  Denk dat vooral de gewone mens en de werkmensen van de lijn de dupe zijn!!

 • etienne vijverman

  de stakers vergeten dan de lijn het vooral moet hebben van belasting geld .....van de werkende klasse die ze door te staken het werken beletten .......

 • Rania Desaegher

  Je zal maar een abonnement hebben. Weten zij zelf wel waarvoor ze staken? De dupe is zoals steeds de gewone man en vrouw , die naar hun werk moeten.