Tweede politiewagen in brand gestoken in Molenbeek, verdachte opgepakt

In de Brusselse gemeente Molenbeek zijn gisteravond twee politiewagens in brand gestoken. Eerder raakte al bekend dat jongeren in één wagen brand hadden gesticht met een molotovcocktail. Afgelopen nacht ging een tweede politieauto in vlammen op. De politie heeft een verdachte opgepakt, een 18-jarige jongeman. Hij wordt vandaag voorgeleid bij het parket. Dat werd vernomen van Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone Brussel-West.

De eerste wagen werd in brand gestoken in de Vierwindenstraat, waar in maart terreurverdachte Salah Abdeslam werd aangehouden. Er vielen geen gewonden. De agenten werden rond 18.30 uur opgeroepen naar een aanpalende straat voor een poging tot brandstichting van een garagepoort. Terwijl ze de feiten vaststelden, hoorden ze een knal. Bleek dat hun wagen in brand stond, net als een andere wagen die vlakbij stond.

De tweede auto werd rond middernacht in brand gestoken in de De Rooverelaan, bij station Brussels-West. Het gaat om een ongemarkeerde Peugeot 807 van de dienst Jeugd van de lokale recherche. Ook die monovolumewagen zou volgens de RTBF zijn aangestoken met de hulp van een molotovcocktail.

Photo News

Ziekenwagen

Later tijdens de nacht kreeg de politie vanuit de noodcentrale een bericht dat een man, die in de buurt woont van de De Rooverelaan, had gebeld voor een ziekenwagen voor zijn zoon. Die was zwaarverbrand aan zijn handen.

De jongeman was eerst naar een ziekenhuis gegaan, maar daar was hem aangeraden aan te kloppen bij het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. Daarop ging de tiener naar huis, waarna zijn vader om een ziekenwagen vroeg.

De jongeman vertelde verschillende verhalen en werd door de politie meegenomen voor verhoor. Verder onderzoek, onder meer met beelden van bewakingscamera's, moet meer duidelijkheid scheppen.

Volgens de vader van de jongeman heeft zijn zoon er niets mee te maken. Hij zei: "Papa, ik heb net geprobeerd de brand te blussen. Toen hij de brandblusser aanzette, sloegen er vlammen in zijn richting terug. Hij is verbrand in zijn gezicht en zijn neus."

De jongeman wordt verdacht van vrijwillige brandstichting van roerende goederen die ernstige schade heeft veroorzaakt, met als verzwarende omstandigheid een nachtelijke brand. Daar staan straffen op van 5 tot 10 jaar opsluiting.

Volgens de commissaris hangt er bij het begin van de ramadan altijd een extra spanning in de lucht. Afgelopen maandag ging de jaarlijkse vastenperiode voor moslims van start.

Photo News
Photo News