Tweede plas met chemisch product in Zutendaal

De lokale politie MidLim heeft woensdag vandaag dat er in de bossen van Zutendaal, in de buurt van de Roeler- en Stevoortseweg, een tweede plas met een chemisch en bijtend product is aangetroffen. Gisteren maakten daar zes kinderen en twee begeleiders een fietstochtje door de bossen, maar reden door enkele plassen, waarbij vier kinderen en een begeleider brandwonden kregen. Twee van de kinderen, uit Oost-Vlaanderen, liepen tweede- en derdegraadsbrandwonden op.

Bij de tweede plas is nog een andere stof gevonden, waardoor de vermoedens alleen maar versterkt werden dat het om afval van een drugslaboratorium zou gaan. Het NICC (Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie) ging na staalnames de stoffen onderzoeken, maar dat onderzoek vraagt 48 uur. Het is dus nog niet definitief bekend om welk product het gaat.

De Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM gaat vandaag ook bekijken of de grond, waar de plassen zich bevinden, afgegraven moet worden. Zolang die beslissing niet valt, blijven de bospaden waar de plassen zich bevonden, afgesloten.

Politie MidLim liet ook weten dat er geen andere plassen in de buurt zijn aangetroffen. Het onderzoek werd inmiddels overgedragen aan de federale gerechtelijke politie Limburg.

De gewonde kinderen en begeleider trekken vandaag naar een gespecialiseerd brandwondencentrum om de letsels te laten onderzoeken.