Tweede opgesloten gezin krijgt ongelijk van Raad voor Vreemdelingenbetwistingen, meldt Francken

BELGA
Het beroep dat een gezin uit Azerbeidjan had ingediend tegen hun opsluiting in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel, is door de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RvV) verworpen. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). "We winnen élke zaak", stelt hij nog in de tweet.

De asielaanvragen die de moeder heeft ingediend, zijn allemaal negatief afgesloten. Het gezin, een moeder en vijf kinderen, kreeg al meerdere keren het bevel om ons land te verlaten. Het gezin is het tweede dat werd ondergebracht in de nieuwe familie-units in het gesloten repatriëringscentrum. Ons land deed dat al tien jaar niet meer, na een reeks veroordelingen.   

Het Servische roma-gezin dat eerder in Steenokkerzeel werd opgesloten, is inmiddels opnieuw overgebracht naar  een open gezinswoning. Dat gebeurde omdat hun repatriëring niet binnen de wettelijke termijn van 28 dagen kon worden uitgevoerd. 
50 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lily De smet

  Die asielzoekers hebben veel ..............wij moeten zoveel van onzen tak niet maken. Dikke proficiat Francken!!! En nu direct uitwijzen!!!

 • johan vankeirs

  En voor wanneer is het vervolg van het programma want de mensen komen het stilaan beu dat er niets veranderd en veel te veel gebabbeld word.Er is veel werk aan de winkel heren politici.

 • André Herbots

  Theo, niet te lang wachten om ze terug te sturen of de linkse partijen gaan weer proberen om het tegen te houden.

 • Gino Denil

  Hij zei onlangs nog op de VRT dat zijn diensten zich oriënteren op het uitzetten van criminelen. Voor hem zijn dat dus gezinnen met veel kleine kinderen. Al eens een tweet gelezen dat hij een echte crimineel uitgezet heeft. Laten ontsnappen voor een veroordeling door het gerecht met een gratis terugreis op ons kosten. Dat wel.

 • guido vermeyen

  Nu nog die advocaat schorsen die met gemeenschapsgeld dit spelletje heeft gespeeld, en verkwist. Waarom al die procedures. Luilekkerland België zit vol, barstensvol.