Tweede editie 'Geef om haar' verzamelt 3.620 paardenstaarten

UNKNOWN
Er werden in totaal 3.620 paardenstaarten verzameld tijdens de editie 2010 van "Geef om haar", de campagne die emotionele en financiële steun biedt aan mannen en vrouwen die als gevolg van kanker hun haar verloren. Dat meldt organisator van de actie, het merk Pantene.

Na de "Geef Om Haar"-campagne in 2008 lanceerde Pantene in samenwerking met de Stichting tegen Kanker voor de tweede maal een editie in maart dit jaar. Voor de actie, die tot eind juni liep, schonken 3.620 mensen hun paardenstaart. De teller van gelddonaties en de opbrengsten van de Geef om Haar-knipdagen staat op meer dan 5.000 Euro.

Tijdens de campagne in 2008, die liep van oktober tot december, werden 2.500 staarten verzameld. Na de campagne bleven mensen hun staart insturen en stond de teller bij de start van de nieuwe editie in maart op 4.380. Sinds het begin van de campagne in 2008 kregen reeds 1.100 vrouwen en enkele mannen financiële hulp bij de aankoop van een pruik.

De langste paardenstaart die werd geschonken, had een lengte van 80 cm. De jongste schenker was een meisje van 5 jaar met een paardenstaart van 25 cm. Het is nog steeds mogelijk om haar te doneren, meldt Pantene.

Meer informatie op www.geefomhaar.be (belga/ka)