Tweede dode gevonden in studentenkot Kortrijk

Speurders doorzoeken de vuilnisbakken in het gebouw.
Alexander Haezebrouck Speurders doorzoeken de vuilnisbakken in het gebouw.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Er werden vanmorgen niet een maar twee dode lichamen gevonden in een studentencomplex in Kortrijk. Het gaat om een jongeman en een vrouw. Eén lichaam werd gevonden op het gelijkvloers aan de lift door de kuisploeg. Het tweede lichaam werd vermoedelijk in een kot op de derde verdieping gevonden. 

Iemand van de poetsdienst trof vanochtend een persoon bewusteloos aan in de buurt van de lift op het gelijkvloers. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar konden enkel het overlijden vaststellen. 

Even later vonden de hulpdiensten ook het levenloze lichaam van een tweede persoon. Ook daar is niet duidelijk wat er is gebeurd. Een buur zag hoe een man met bloed op zijn lichaam rond drie uur vannacht het pand verliet, meldt VTM Nieuws. Aan de ingang van het gebouw werden bloedsporen aangetroffen. Volgens VTM Nieuws gaat het om twee gewelddadige overlijdens en werd hierbij een mes gebruikt, informatie die het parket noch bevestigt noch ontkent. 

Het gebouw in de Oude-Vestingstraat is een studentenwoning met 35 studio's. De jongeman van vreemde origine zou er wel degelijk op kot hebben gezeten. 

Speurders van de technische recherche doen onderzoek in het gebouw.
belga Speurders van de technische recherche doen onderzoek in het gebouw.
Alexander Haezebrouck
Alexander Haezebrouck
Alexander Haezebrouck
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tiziana Troukens

  Michael : niet binnen 2 seconden, nee, maar om 3u snachts een bebloed iemand zien weglopen en het slachtoffer sochtends laten gevonden worden door de kuisploeg (andere mensen dus)... riekt toch naar schuldig verzuim!

 • Karl Huysmans

  Dat soort lost alles op met geweld. En nog het liefst gewapend. En ik die dacht dat die hier voor ons pensioen gingen zorgen!!!!!!

 • Michael Van Acker

  als je flikken belt, zijn ze er exact na 2 seconden! Denk es even na! Misschien kunnen camera's het verschil maken.

 • Chantal Duyvevaardt

  Buur ziet bebloed persoon en politiekantoor is daar vlakbij. Sterkte aan familie,vrienden en kotgenoten.

 • Amina Housni

  die buur die een bebloed persoon zag lopen had niet naar politie kunnen bellen? gewoon voor de zekerheid? misschien konden beide personen toen nog gered worden