Tweede Antwerpse Burger King opent op 7 mei op Meir

Google Street View
Antwerpen telt vanaf volgende week een tweede filiaal van hamburgerrestaurant Burger King. Nadat enkele maanden geleden een eerste restaurant de deuren opende aan filmcomplex Kinepolis, opent maandag 7 mei een Burger King-filiaal op de Meir, de bekendste winkelstraat van de Scheldestad. 

Daarmee is Burger King aan een forse remonte bezig op de Belgische markt. Het filiaal is na Brugge, Brussel, Charleroi, Namen, Luik, Hognoul, Kruibeke (twee) en Kortrijk, meteen het tiende nieuwe restaurant in evenveel maanden.

Het nieuwe restaurant heeft een oppervlakte van 488 vierkante meter en telt 195 klanten ontvangen.zitplaatsen. Voordien was sportketen United Brands in het gebouw gevestigd. Om dat pand om te vormen tot restaurant, had Burger Brands Belgium, dat Burger King en Quick beheert in België, ruim 1,6 miljoen euro over. Boven het restaurant komen de kantoren van de keten. Er zullen 75 mensen tewerk worden gesteld waaronder een dertigtal studenten.

Franchisenemer René Korfmaker, die ook het restaurant aan Kinepolis uitbaat, is erg blij met deze locatie. "De nieuwe locatie van dit restaurant is ideaal. Waar we in ons restaurant aan de Kinepolis vele filmbezoekers aantrekken, mikken we met onze nieuwe vestiging op een breed publiek van shoppers, toeristen, gezinnen en studenten."
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Vandevelde

  Nog slechter dan de andere hamburgerketens.

 • Yannik Samoy

  Echt lekker die Burger King !

 • Philomena Vanderweyen

  Ga nooit naar die fastfood ketens,duur en ongezond.

 • Frank De Kinder

  Wordt je verplicht daar te gaan werken?

 • Lucien Peeters

  Die gaan dus weer een hele hoop onderbetaalde slaafjes aanwerven met een flexi-job, die zullen moeten werken van 11u tot 14 u en nogmaals terugkomen dezelfde dag van 16 u tot 19 u. Daar zullen zij nog niet eens een studio van kunnen huren en onmogelijk hun verhoogde huurwaarborg van maar eventjes 3 maanden van kunnen betalen. Jobs, jobs, jobs, ja dat lijkt allemaal mooi.