Twee Walen in Nederlandse cel na handtasdiefstal en wilde achtervolging

photonews
In Knokke-Heist is gisterennamiddag een 81-jarige vrouw met geweld van haar handtas beroofd. Twee Waalse verdachten konden na een wilde achtervolging in Nederland ingerekend worden, meldt de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen.

De feiten speelden zich gisteren kort na de middag af in de inkomhal van een appartementsgebouw. Daar werd het slachtoffer langs achter aangevallen door een man. A.B. (24) beroofde haar op gewelddadige wijze van haar handtas en vluchtte naar buiten. De Luikenaar werd er opgewacht door J.P. (49) uit Flémalle, waarop ze met hun scooter op de vlucht sloegen.

Dankzij een getuige en de ANPR-camera's kon de politie snel de achtervolging inzetten. Tijdens die achtervolging werden snelheden tot 160 kilometer per uur gehaald. Uiteindelijk konden de verdachten enkele kilometers voorbij de Nederlandse grens door de Nederlandse politie ingerekend worden. De gestolen handtas werd in de scooter aangetroffen.

Het parket vraagt de overlevering van beide verdachten.
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • JAN krommentak

  De walen zullen zeker en vast de vergelijking ter harte nemen !

 • guido vermeyen

  160 per uur met scooter, waw, dat is precies een speciaal exemplaar..

 • william Masson

  Ze waren op verlof en wilden een centje bij verdienen,laat ze zitten in Nederland .

 • johan vankeirs

  Nergens zijn mensen nog veilig en het zal er niet op verbeteren.De wetten in ons land zijn zo lek als een zeef en de misdaad neemt zienderogen toe,zelf in de kleinere gemeenten.Onze kinderen en kleinkinderen gaan een mooie toekomst tegemoet.

 • Jef Denijs

  Twee Waalse handtassendieven, in combinatie met een wilde achtervolging. Wedden dat het geen autochtonen zijn en dat de naam Walen misbruikt wordt in naam van de politieke correctheid.