Twee verdachten van moord op Caroline Vyncke verwezen naar assisenhof

BELGA
In de moordzaak rond de 42-jarige Caroline Vyncke uit Moorsele in 2011, moeten verdachten Geert V. en Thomas C. zich beiden voor het hof van assisen verantwoorden. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling vanavond beslist. De raadkamer had eerder geoordeeld dat Geert V. moest geïnterneerd worden en dat Thomas C. buiten vervolging moest gesteld worden.

Caroline Vyncke verdween in februari 2011. Twee maanden later werden haar stoffelijke resten aangetroffen in de Heulebeek. De vriend van het slachtoffer, Geert V., bekende aanvankelijk de moord, maar korte tijd later trok hij zijn bekentenissen in. De man werd door de raadkamer geïnterneerd, maar tegen deze beslissing gingen de man zelf en de burgerlijke partij in beroep. De Gentse KI heeft nu na bijkomend onderzoek geoordeeld dat Geert V. zich moet verantwoorden voor het hof van assisen.

Ook Thomas C., de voormalige buurman van het slachtoffer, zat een tijdlang in voorlopige hechtenis nadat in zijn woning lichaamsdelen van de vermoorde vrouw werden gevonden. Hij werd eerst buiten vervolging gesteld, maar na extra onderzoek wou het openbaar ministerie hem samen met Geert V. verwezen zien naar het hof van assisen. De kamer van inbeschuldigingstelling volgde het openbaar ministerie, waardoor beide mannen voor de volksjury moeten verschijnen.

Het proces zal vermoedelijk eind 2014 of begin 2015 plaatsvinden voor het hof van assisen van de provincie West-Vlaanderen.