Twee verdachten van diefstal met geweld in Sint-Truiden na achtervolging gevat

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
Het parket van Limburg heeft zaterdag beslist om twee verdachten van een diefstal met geweld in Sint-Truiden voor te leiden bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Het duo werd opgepakt na een politieachtervolging van Sint-Truiden tot in Hasselt, ter hoogte van de abdij van Herkenrode. 

Er zaten aanvankelijk drie personen in het voertuig dat achtervolgd werd. De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad kon er twee klissen. De verdachten komen uit het Luikse.

De verdachten sloegen vanuit Sint-Truiden op de vlucht via Alken en verder over de Trekschurenstraat in Hasselt richting Herkenrode. Daarbij werden allerlei verkeersinbreuken gepleegd. Bij de zoekactie naar de verdachten werd een speurhond ingezet. Bij de politieachtervolging met meerdere combi's vielen geen gewonden. Een voertuig van de politie liep lichte schade op. 

Het onderzoek naar de diefstal is handen van de federale gerechtelijke politie van Limburg. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean-marie machiels

  Bij een eerste vergrijp mag een rechter mild zijn. Iedereen verdient een tweede kans, maar voor recidivisten moet de straf streng en effectief zijn, want door te pamperen geeft men een indruk van straffeloosheid.

 • Emile De Smedt

  Is aan de orde dat telkens politie verdachten of echte daders oppakt er reacties komen over het mogelijke vrijlaten en in gebreke blijvend gerecht(rechters).Zit waarheid in,politie doet haar job.Maar terwijl ze alles tot in kleinste puntjes opstellen moeten zitten advokaten en rechters te zoeken op kleinste schrijffoutje om arrestanten uit te laten.

 • annie laureys

  goed werk van politie , morgen vroeg voor het gerecht ( binnen de 24h ) , en na een goed ontbijt terug vrij

 • Jan Mosselman

  Die lopen morgen weer vrij rond. Gerecht doet toch niks.

 • Jan Van Rompaey

  Een malafide rechter zal hen bepamperen.