Twee verdachten opgepakt na verminking jonge moslima in Anderlues

De 19-jarige vrouw werd aangevallen op straat in Anderlues.
Google Maps/ANP De 19-jarige vrouw werd aangevallen op straat in Anderlues.
In verband met het racistische geweld waarvan een 19-jarige moslima maandag het slachtoffer werd in Anderlues (Henegouwen), zijn twee verdachten opgepakt. Zij ontkennen dat ze betrokken waren bij de feiten. 

Het parket van Charleroi zei vandaag dat dit spoor "niet noodzakelijk het juiste is" en dat het onderzoek aan de gang is.

De jonge moslimvrouw ging maandagavond op zoek naar een hond die weggelopen was. Twee voorbijgangers, die maskers met de kleuren van de Rode Duivels droegen, scholden haar uit voor "sale Arabe" voordat ze haar (in de rue du Château) op de grond duwden, haar hoofddoek aftrokken en haar bovenkleding afrukten. Ze kerfden in haar armen, borst en buik, en liepen dan weg. 

Protest

Deze namiddag kwamen ongeveer honderd mensen bijeen aan het Justitiepaleis in Brussel om het incident aan te klagen. Ook het gebrek aan reactie uit politieke hoek is niet ideaal, vindt Vincent Cornil, directeur van MRAX, een van de organisaties achter de manifestatie. 

"Niemand van de federale overheid heeft de aangevallen vrouw bezocht. Het gaat nochtans niet om een anekdotische of geïsoleerde daad", aldus Cornil. "Een duidelijke politieke boodschap om te wijzen op respect en gelijkheid zou een welgekomen signaal zijn."
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jo dierckx

  Heb respect voor iedereen, van beide kanten.

 • ka Van der Linden

  En dat gebeurt in het meest verdraagzame deel van dit land ? niet te geloven wat dat moet zijn in het afschuwelijke noordelijk deel van dit land.

 • Charlotte De greef

  Een mars met honderd mensen? Verwachten dat politici haar bezien? Wie doet ooit iets voor alle Vlaamse meisjes die dagelijks worden aangevallen?????

 • Sam Maertens

  Lees ik echt wat ik lees in die commentaren? Erg voor het slachtoffer! Respect is wel op zijn plaats, daders moeten worden opgepakt. Straffen zijn op zijn plaats. Wanneer is nationaliteit een criterium om straffeloos door het leven te stappen?

 • gustaaf carpels

  Het zal jullie dochter maar eens moeten zijn Hopelijk krijgt ze proffesionele hulp om dit trauma te verwerken.