Twee verdachten aangehouden na overdosis 16-jarige jongen in Oostende

De onderzoeksrechter in Brugge heeft twee meerderjarigen aangehouden in het dossier van de tiener uit Waregem die zondagmorgen na een discotheekbezoek in Oostende stierf nadat hij een levensgevaarlijke variant van de klassieke XTC-pil had ingenomen. Het gaat om twee mannen van 26 en 19 uit Brugge. Dinsdag zal de raadkamer beslissen over hun verdere aanhouding.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 16-jarige jongen onwel in The Oh, een discotheek in Oostende. Enkele uren later overleed de Waregemnaar in het ziekenhuis. Uit het toxicologisch onderzoek is ondertussen gebleken dat het slachtoffer een dodelijke hoeveelheid MDMA in zijn lichaam had. MDMA is een synthetische drug die gebruikt wordt in de vorm van xtc-pillen.

Een 26-jarige man uit Brugge wordt ervan verdacht de leverancier te zijn van de xtc-pillen. De andere verdachte is een 19-jarige Bruggeling die als tussenpersoon opgetreden zou hebben tussen de vermoedelijke leverancier en het slachtoffer.

Tijdens het onderzoek werden al xtc-pillen aangetroffen in de vorm van dominosteentjes. Het parket herhaalt dat die pillen een zeer hoge concentratie bevatten - tot drie keer de hoeveelheid toxische stoffen van een klassieke XTC-pil - en dus heel gevaarlijk zijn. Politie en parket nemen zich voor om de strijd tegen de verkoop van drugs aan minderjarigen te verscherpen en het aantal controles te verhogen.