Twee valse bommeldingen in Brussel in twee dagen tijd

Dit weekend hebben in Brussel twee valse bommeldingen plaatsgevonden. Afgelopen nacht werden na een dreigtelefoon ongeveer 2.500 mensen geëvacueerd uit de feestzaal Brussels Event Brewery in Sint-Jans-Molenbeek. Vrijdagavond werd een verdachte koffer aangetroffen in de omgeving van de beurs, in het centrum van de hoofdstad. Beide bomalarmen bleken vals.

In de Brussels Event Brewery, in de Delaunoystraat, vond afgelopennacht een carnavalsparty plaats die werd georganiseerd door de culturele organisatie Le Palais des Sciences. Die houdt maandelijks een zogenaamde 'Antitapas Night', bestaande uit vier concerten, gratis restauratie en circus- en andere artistieke optredens. Volgens de website van de organisatie trekken die feesten regelmatig een duizendtal mensen, bestaande uit een breed publiek, gaande van medewerkers van de EU en Erasmusstudenten tot werkzoekenden.

Gisterenavond waren op de 'Antitapas Carnival Night' volgens het Brusselse parket zowat 2.500 mensen, toen de politie Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek) een anonieme oproep kreeg dat er in de feestzaal een exlosie zou plaatsvinden. Alle aanwezigen werden geëvacueerd en opgevangen door de hulpdiensten en het Rode Kruis, die onder meer dekens uitdeelden. De politie doorzocht het gebouw, maar vond geen explosieven, waarna het gebouw werd vrijgegeven.

Bij Le Palais des Sciences was vanmiddag voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar, maar op de Facebookpagina van de organisatie en het evenement bieden de organisatoren wel hun excuses aan voor de abrupte manier waarop een einde kwam aan het feest.

Vrijdag
Het ging om de tweede bommelding in een weekend tijd. Vrijdagavond werd de omgeving van de beurs nog ontruimd door een bomalarm. Voor de ingang van de nabijgelegen Pizza Hut had een voorbijganger een verdacht pakket aangetroffen. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse en bracht de valies tot ontploffing. Uiteindelijk bleek het om vals alarm te gaan.