Twee twintigers sterven in ongeval op A12 in Strombeek

UNKNOWN

Bij een zwaar verkeersongeval vandaag op de A12 tussen Antwerpen en Brussel zijn ter hoogte van Strombeek-Bever twee jonge twintigers, een vrouw en een man, om het leven gekomen. De twee kwamen met hun wagen in de vangrail en tegen een boom terecht. De brandweer van Londerzeel en een MUG-team kwamen nog ter plaatse maar de twee slachtoffers waren al overleden.

Van de weg af
Het ongeval gebeurde omstreeks 05.30 uur in de richting van Brussel. De wagen waarin de twee slachtoffers zaten, raakte om een nog onbekende reden van de weg af, reed in de vangrail van de middenberm en botste daar tenslotte tegen een boom. De brandweer van Londerzeel probeerde de geklemde inzittenden nog te bevrijden, maar de arts van het MUG-team kon alleen vaststellen dat ze al overleden waren.

Boom omgehakt
Uit veiligheidsoverwegingen heeft de brandweer nadien de boom waartegen de wagen was gereden, omgehakt. Daarvoor werden beide linkerrijstroken van de A12 afgesloten voor het verkeer. De hinder die dat veroorzaakte, bleef beperkt.

Oorzaak onbekend
Het Brusselse parket heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken, maar voorlopig bestaat daarover nog geen duidelijkheid. (belga/tdb/ka)

Foto's Pascal Vigneron.
UNKNOWN Foto's Pascal Vigneron.