Twee treinen geblokkeerd in Lichtervelde en Loppem: 500 reizigers geëvacueerd

Foto ter illustratie.
Photo News Foto ter illustratie.
Door een probleem met de bovenleidingen staan twee treinen stil in Lichtervelde en Loppem, in West-Vlaanderen. In totaal moeten daardoor ruim 500 reizigers geëvacueerd worden, zo meldt spoorwegmaatschappij NMBS.

De problemen begonnen volgens de NMBS rond 11.20 uur. Tussen Roeselare en Brugge en tussen Tielt en Diksmuide is het treinverkeer onderbroken. Omdat er geen stroom is, liep de temperatuur in de geblokkeerde treinen op. Volgens de lokale politie is er van gewonden geen sprake.

De trein in Lichtervelde, onderweg van Kortrijk naar Brugge, stond dicht bij het station. De reizigers van die trein zijn al naar het station van Lichtervelde begeleid, meldt spoorinfrastructuurbegeleider Infrabel. De trein in Loppem was onderweg van Brussels Airport naar Oostende. Die reizigers zouden rond 12.30 uur in bussen kunnen stappen.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Devlaeminck

  Maar wat willen jullie dan beste mensen? Wie wil er zijn kinderen nog in een technische richting zien? Waar besparen ze op bij de NMBS en Infrabel? Op technisch personeel om de hogere en veel beter betaalde jobs te vrijwaren. En zelfs al schrijven ze, veel te laat, examens uit voor technisch personeel, er zijn weinig goeie jonge techniekers te vinden. De laatsten van de babyboomers gaan binnen hier en vijf jaar op pensioen. Dan wordt het nog erger.

 • RENE LENAERTS

  In de tijd van de stoomtreinen waren de reizigers al lang ter bestemming. Neem het openbaar vervoer, zeggen ze dan! Als ze het boeltje privatiseren zal ik daar eens over nadenken.

 • Piet Flament

  Te warm : bovenleidingen .Te koud : de wissels . Herfst : de vallende bladeren .... Voor al deze verschrikkelijke problemen heeft NMBS/Infrabel geen oplossing . Nog even en alle ontwikkelingslanden doen beter dan wij .

 • Jaimie-Lou Vandorpe

  Alle communicatie liep opnieuw mank: ik zat op een geblokkeerde trein in station Roeselare waar de reisbegeleider zelf geen info had. Uiteindelijk Lijn-bus genomen terug naar Kortrijk. Eens aan het loket wou ik een gratis omruiling zodat ik morgen naar zee kon. Volgens de onvriendelijke NMBS-beambte mocht dit niet omdat ik reeds gereisd had sinds 10u30. Heb mij uiteindelijk kwaad gemaakt dat ik volledig geblokkeerd stond in Roeselare en met veel tegenzin nieuw ticket gekregen voor morgen!

 • Johan De Clercq

  Weer afhandelen met een wafeltje en een 33 cl waterflesje....