Ga naar de mobiele website
^ Top

Twee tieners redden bejaard koppel uit zinkende auto

Een bejaard koppel is gisternamiddag aan de verdrinkingsdood ontsnapt dankzij het heldhaftige optreden van twee tieners. Robbe Haems (17) en Bjorn Cuvelier (18) zagen hoe het koppel met hun wagen in het water sukkelde, bleven koelbloedig en konden hen ongedeerd op het droge krijgen.

Wat een mooie namiddag aan surfclub WVG in Beervelde moest worden voor Eric (75) en zijn vrouw Cecile, mondde uit in een nachtmerrie. Eentje die gelukkig een happy end kende. Rond 16 uur draaiden ze de parking op. "Onze kleinkinderen volgen hier surfles en we wilden hen van aan de waterkant bekijken", vertelt Eric. "We wilden ons zo dicht mogelijk aan het water parkeren, omdat ik niet meer zo goed te been ben, maar moest wat manoeuvreren door een andere wagen die ook aan de rand geparkeerd stond. Ik maakte een verkeerde beweging en duwde op de gaspedaal in plaats van op de rem."

Hun wagen reed voor de ogen van hun kleinkinderen het water in. Gelukkig was net op dat moment Bjorn Cuvelier les aan het geven aan Erics kleinzoon. Hij zag het drama gebeuren en spurtte meteen richting cafetaria om zijn ­beste vriend en medelesgever Robbe te halen om het koppel te redden.

LEES DE VOLLEDIGE GETUIGENIS VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS. OOK DIGITAAL BESCHIKBAAR

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug