Twee spoorstakingen in 2017 kostten NMBS 2,1 miljoen euro aan inkomsten

Photonews
De twee spoorstakingen vorig jaar - op 10 oktober en 19 december 2017 - hebben de NMBS in totaal iets meer dan 2,1 miljoen euro aan opbrengsten gekost. Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) op een schriftelijke vraag van partijgenoot en Kamerlid Jean-Jacques Flahaux. 

Op 10 oktober vorig jaar riep de socialistische vakbond ACOD op tot een staking in de openbare diensten tegen de besparingen in de dienstverlening. Het verlies aan inkomsten van die staking wordt geraamd op 1,68 miljoen euro. 

Op 19 december 2017 ging een deel van het NMBS-personeel niet aan het werk in solidariteit met een betoging in algemeen vakbondsfront tegen de pensioenhervorming. Dat kostte de openbaarvervoermaatschappij 423.779 euro. 

Tussen 2014 en 2016 kostten de verschillende spoorstakingen de NMBS 30 miljoen euro.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Lemmens

  En dan maar klagen dat de infrastructuur verouderd is. Nu weten we waar het geld naartoe gaat.

 • Paul Boutsen

  Moest het nog om een verbetering gaan voor het personeel, dan zou ik het kunnen begrijpen. Maar het zijn louter politieke stakingen die de bedoeling hebben de gewone werkmens, pendelaar, te pesten en een politiek statement te maken. Zielig, ik zou de factuur naar het ABVV sturen.

 • Heimo Davidts

  Laat het verlies betalen door de socialisten he. Die leggen altijd alles plat. Schaf die acod nest maar af. Is voor mensen die niet willen werken die daar bij zijn.

 • maurice snelders

  Graag jullie centen terug eisen van de rode vakbond aub en niet van de treingebruikers door het ticket alweer op te slaan

 • willy verbeeck

  En wat is nu goedkoper? dit verlies of de mensen iets meer betalen? Maar dat is het met CEO's, ikke ikke en de rest kan stikken.