Twee overleden drugsmengers in Limburgse loods zijn Nederlanders

De afgesloten straat in het Limburgse Hechtel-Eksel.
BELGA De afgesloten straat in het Limburgse Hechtel-Eksel.
Twee van de drie doden die gisterenochtend zijn aangetroffen in een drugslab in Hechtel-Eksel, komen uit het Nederlandse Eindhoven. De identiteit van het derde slachtoffer is nog niet bekend. Dat bevestigt het Belgisch parket vanavond aan Omroep Brabant. 

Gisterenochtend liep er bij de politie in Eindhoven een melding binnen dat er zich drie lichamen zouden bevinden in een loods in Eksel. Na aankomst van de agenten van de politie Kempenland bleek dat bericht te kloppen. 

Omdat de melding vanuit Eindhoven kwam, waren er al vermoedens dat de overleden personen mogelijk ook uit Nederland komen. 

Uitwendig onderzoek

Het parket van Limburg kan voorlopig weinig kwijt over het onderzoek. De drie zijn naar alle waarschijnlijkheid overleden na het inhaleren van giftige gassen, mogelijk in hun slaap.

Nadat de drie lichamen door de leden van het CRU (Clan Lab Response Unit) uit het gebouw waren gehaald, vond er een eerste uitwendige lijkschouwing plaats. De wetsdokter vond geen uiterlijke sporen van geweld. 

Marco Mariotti

Opruimwerken

De situatie in het drugslab was uiterst gevaarlijk voor de speurders en voor de omgeving, waarna de lokale politie Kempenland de straat afsloot en een veiligheidsperimeter instelde. Politieploegen bewaakten afgelopen nacht de loods. 

Gisteren waren al meerdere vrachtwagens van de Civiele Bescherming naar Eksel afgezakt om het lab te ontmantelen en de chemicaliën veilig op te ruimen, maar die kregen van de onderzoeksrechter nog geen toestemming om met de opruimingswerkzaamheden te starten. Volgens politiewoordvoerder Eric Cenens van zone Kempenland is het de bedoeling om deze namiddag de loods verder op te ruimen. 

De brandweer was deze voormiddag al gestart met het ventileren van de loods, zodat alle schadelijke dampen verdwenen zijn. Voor de werkzaamheden zal de straat kortstondig weer even afgesloten worden. 

BELGA
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.