Twee opvarenden van zeiljacht met motorpech aangehouden op verdenking van mensensmokkel

Zeilboot met motorpech
VBZR Zeilboot met motorpech
Twee personen die vrijdagavond werden aangetroffen op een zeiljacht in nood voor de kust van Oostende zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Het parket gaat ervan uit dat de boot met aan boord negen Albanezen op weg was naar het Verenigd Koninkrijk. 

De onderzoeksrechter heeft twee opvarenden aangehouden op verdenking van mensensmokkel. "Daarbij werd misbruik gemaakt van de kwetsbare toestand van de slachtoffers, waarbij hun leven in gevaar werd gebracht", aldus Frank Demeester van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. "Er zal onderzoek worden verricht naar de criminele organisatie waarvan zij deel uitmaken." 

De kustwacht kreeg vrijdagavond melding van een zeilboot met motorpech voor de kust van Oostende. Een reddingsboot en de scheepvaartpolitie rukten uit om het jacht naar de haven van Oostende te begeleiden. Aan boord troffen ze negen personen aan die naar eigen zeggen Albanezen zijn. Het parket gaat ervan uit dat de opvarenden op weg waren naar het Verenigd Koninkrijk. Het gebeurt steeds vaker dat transmigranten op deze wijze in het Verenigd Koninkrijk proberen te geraken.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thomas Wuyts

  Het enige wat helpt is een cordaat asielbeleid. Transmigranten zijn ongeacht wat hun afkomst is geen vluchtelingen. Omdat ze al veilige landen doorkruist hebben (tenzij ze via het Europees spreidingsplan hier beland zijn).

 • gustaaf carpels

  Toch ongelooflijk dat wij steeds voor de kosten moeten opdraaien die mensen veroorzaken die niet in ons land wensen te blijven transmigranten, jihadisten ( moordenaars die onschuldige mensen vermoorden omdat ze niet volgens hun geloof willen leven). Wij moeten dit allemaal maar ondergaan onze sociale verworvenheden waarvoor onze voorouders zo voor gestreden hebben met stakingen, honger, en zelfs de dood (Wat blijkbaar vergeten is door de jeugd) word hierdoor onbetaalbaar

 • Paul Boutsen

  Zo een klein bootje, met 9 man erop. Dat zal wel niet om een pleziertochtje geweest zijn.

 • Leonarda Van Opbroecke

  Die transmigranten zijn toch even schuldig als die hen helpen in UK binnen te geraken? Akkoord, dat het onder betaling gebeurd, maar toch niet onder dwang?

 • guido vermeyen

  Nader beschouwd: waarom zoveel moeite doen om die transmigranten tegen te houden, dat VK hun eigen boontjes dopt. Wij hebben de fysieke last van die mensen, laar ze in VK hun eigen grenzen bewaken, die kost ons een rib uit het lijf dit allemaal te bekostigen.