Twee ongevallen op een namiddag in Erpe-Mere: verschillende auto's beschadigd, twee gewonden

Geen van beide wagens vertraagde voor het kruispunt waardoor de klap ongemeen hard was.
Koen Moreau Geen van beide wagens vertraagde voor het kruispunt waardoor de klap ongemeen hard was.
Op het kruispunt van de Bossestraat met de Putstraat in Erpe, deelgemeente van Erpe-Mere bij Aalst, botsten deze middag rond 14.30 uur een Mercedes E en een Volkswagen Polo frontaal op elkaar. Wat later op de middag ramde een verstrooide chauffeur op de Rooseveltlaan vier geparkeerde wagens.

Op het kruispunt geldt de voorrang van rechts. De Mercedes E wou linksaf richting watertoren draaien terwijl de Volkswagen Polo rechtdoor naar de Leedsesteenweg reed. Geen van beide wagens vertraagde voor het kruispunt waardoor de klap ongemeen hard was. In beide wagens werden alle airbags geactiveerd. De vrouw die met de Polo reed, werd voor verzorging naar het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis van Aalst gevoerd. Omdat de chauffeur van de Mercedes klaagde over pijn aan het borstbeen werd hij later eveneens naar het ziekenhuis gebracht. Brandweerpost Lede maakte de weg vrij.

In beide wagens werden alle airbags geactiveerd.
Koen Moreau In beide wagens werden alle airbags geactiveerd.

Ook ongeval in Rooseveltlaan

Wat later in de namiddag gebeurde er ook een tweede ongeval in Erpe-MereEen chauffeur die even afgeleid was, ramde vier geparkeerde wagens in de Rooseveltlaan. De man reed vanuit deelgemeente Mere richting Erpe toen hij iets voorbij de brug onder de E40 van de weg afweek en met zijn Mercedes achteraan tegen een geparkeerde Audi A4 botste. Die wagen knalde op zijn beurt op een geparkeerde voorligger en dat herhaalde zich nadien nog drie keer. Door het ongelukkige dominospel raakten vier geparkeerde wagens beschadigd. 

De chauffeur bleef ongedeerd, maar de schade aan de wagen van de aanrijder en de achterste wagen was groot. Beiden werden getakeld. Terwijl de politie de vaststellingen deed, beveiligden vrijwilligers van brandweerpost Lede het verkeer. Nadien ruimden zij de brokstukken en gelekte olie op.

De schade aan de wagen van de aanrijder en de achterste wagen was groot.
Koen Moreau De schade aan de wagen van de aanrijder en de achterste wagen was groot.14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • guido vermeyen

  voorrang van rechts...wegcode zegt : een kruispunt omzichtig benaderen, niet er over vliegen zonder kijken, met getuigen erbij kan de voorrang pakker in het ongelijk gesteld worden. Omzichtig benaderen..goed gelezen ?

 • Gerard Braeckmans

  Dn wordt het tijd om Erpe-Mere te herbouwen zodat het verkeer er veiliger kan passeren. Desnoods met een viaduct of een tunnel.

 • Marc Sierens

  Dat voorrang van rechts gewoon afschaffen,het is en blijft een gevaarlijk iets,er zijn van die gekken die het als een sport zien om zonder kijken hun voorrang te nemen,meestal van die figuren met leasewagens van hun werk.

 • Sobek Wessels

  Op veel plaatsen is die Voorrang gewoon achterlijk ! Waarom op rechte wegen aan elke straat voorrang geven terwijl daar amper verkeer uit komt gereden en de rechtdoor rijdende wagens moeten vertragen en stoppen om Niks, terwijl die wagens uit die straten toch moeten stoppen om te kijken ?! Net zoals de verkeerslichten die op rood springen terwijl er geen wagens aankomen of stilstaan uit de andere richting ?

 • guy goethals

  Sommige chauffeurs denken dat de voorrangsregels enkel geldig zijn tijdens hun rijexamen en dat je ze daarna nooit meer hoeft toe te passen.